Johannessenteret - 41 nye Omsorg Pluss- boliger
/
/
Johannessenteret
Johannessenteret
Johannessenteret
Aktuelt, Offentlig

41 nye Omsorg Pluss- boliger på Møhlenpris

Thunestvedt har levert alle elektrikertjenster i totalrehabilitering og utbygging av Johannessenteret på Møhlenpris

St.Johanneshjemmet på Møhlenpris har i perioden 2018 tom november 2020 gjennomgått en totalrehabilitering og utbygging. 41 nye pluss boliger står nå klare til innflytting.

Byggherre i prosjektet har vært den diakonale stiftelsen St. Johanneshjemmet. Artec laget forprosjektet, mens Holon Arkitekter deretter tegnet de endelige løsningene. Brødrene Ulveseth har utført arbeidet i en totalentreprise. Samlet areal var på 6.020 kvadratmeter, der rehabilitering utgjorde 2.455 kvadratmeter og nybygg 3.565 kvadratmeter. Entreprisekostnad var på 148 millioner kroner uten merverdiavgift.

Den eksisterende bygningsdelen (fra 1933, tegnet av Per Grieg) ble forlenget med fem meter mot nord og bygd ut mot vest i tre plan (med to, fire og seks etasjer). Etter utbygging har bygget nå en tilnærmet rektangulær form.

Johannessenteret er prosjektert og ført opp etter universell utforming og i henhold til Tek17. Brannsikring er ivaretatt ved bruk av fullsprinkling. Oppvarming skjer med vannbåren gulvvarme og er basert på fjernvarme. Bygget har også tre sentralt styrte anlegg for balansert ventilasjon. Dette resulterer i et beregnet energibruk per kvadratmeter på 114,9 kWh per år. Bygget er i energiklasse mørkegrønn B.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Rull til toppen

Vi bruker informasjonskapsler på våre nettsider for å levere gode tjenester og forbedre din brukeropplevelse. Les om personvern her.