Hardanger House - Thunestvedt
/
/
Hardanger House
HardangerHouse_referanse
Hardanger House
Næring
Byggherre:  -
Byggtype:  Bygg
Tidsperiode:  2018-2019

Nybygd hotell i hjertet av Hardanger

Hardanger House er et familieeid hotell i Jondal og er omkranset av vakre Hardangerfjorden, Folgefonna og majestetiske vestlandsfjell! Standarden er høy, med bruk av gode materialer og fine løsninger. Hotellet har ni rom, som er fra 20 til 24 kvadratmeter

Tiltakshaver er Acos Invest. Hotellet er tegnet av Arkitekt Rolv Eide og ført opp i totalentreprise med åpen bok. Samlet areal er 1.336 kvadratmeter fordelt på fire etasjer.
Thunestvedt har vært elektroentreprenør og har levert hele det elektriske anlegget inkludert styring av lys og persienner (Det er automatisk styrte screens på sol utsatte fasader) samt SD-anlegg hvor adgang til gjesterom er implementert.

Hardanger House ligger i Jondal sentrum, ved sjøen rett nord for utløpet av Jondalselvi. Bygget står dels på fjell og del på 44 stålkjernepeler med inntil 12 meters lengde. Det er sprengt ut cirka 600 kubikkmeter faste masser og gravd ut cirka 4.400 kubikkmeter jordmasser fra grunnen. En kulvert fører fra kjelleren og til et badehus og mot et fremtidig bremuseum. Det er membran og ventilasjonshull mot radon under bygget.

Hotellbygget er ført opp i to etasjer med underetasje og tilhørende badehus i plan -1.

Underetasjen inneholder treningsrom med garderober, dusjer og badstue. Hotellrom og sosialrom (vinkjeller) er lagt i forkant av etasjen. Rommene ligger ut mot Hardangerfjorden. Hvert rom har sin egen uteplass. Hele fronten vil ligge tilbaketrukket og bli omkranset av gråsteinsmurer. På denne måten vil byggets underetasje være lite synlig for omgivelsene. Store deler av underetasjen har anlagt park på taket.

Hotellet er prosjektert og ført opp etter Tek10. Oppvarming skjer med vannbåren gulvvarme og radiatorer og er basert på sjø-til-vann varmepumpe. Baderom har elektrisk gulvvarme. Deler av uteområdene har varmekabler for smelting av is og snø. Bygget har balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Rull til toppen

Vi bruker informasjonskapsler på våre nettsider for å levere gode tjenester og forbedre din brukeropplevelse. Les om personvern her.