Familieidyll 1925 - Thunestvedt
/
/
Familieidyll 1925
Familieidyll 1925
1922 - Tidlig arbeidsliv

Som utlært montør arbeidet han forskjellige steder. I Haus klokkerbok i 1919 er han oppført med bolig på Askøy. Tre år etter finner vi ham i likningsprotokollen for Haus. Han er der oppført under gruppen «Håndverkere og andre i selvstendig virksomhet». Magnus har da reist hjem, startet som elektriker og bygget hus i Hausvik. I 1926 ble vedtektene for installatører i Haus vedtatt. Syv søkte og fem av dem fikk autorisasjon mot å stille en bankgaranti på kr 1000,–. En av dem var Magnus Thunestvedt.

Forholdene i bransjen var enkle. Han hadde lager, verksted og kontor i boligen. Arbeidet besto for det meste i å installere en lyspære i hvert rom på gårdene, og kanskje noen stikkontakter. Veier og kommunikasjoner var forholdsvis primitive. Det ble å gå eller sykle til arbeidet. Den første bilen, en Austin Seven med registreringsnummer R-1439, kalt «stikkedåsen», ble innkjøpt i 1939.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Rull til toppen

Vi bruker informasjonskapsler på våre nettsider for å levere gode tjenester og forbedre din brukeropplevelse. Les om personvern her.