1950 og 1960-årene - Forsiktig ekspansjon - Thunestvedt
/
/
1950 og 1960-årene – Forsiktig ekspansjon
1950 og 1960-årene - Forsiktig ekspansjon
1950 og 1960-årene

Etter vanskelige år under okkupasjonen begynte en forsiktig ekspansjon i 1950-årene. På denne tiden var sønnen Mons kommet hjem etter utdanning og praksis på Østlandet. Han deltok aktivt i bedriften sammen med brødrene Gottfred og Magne. Da bygget Haus kommune ny skole i Ytre Arna og gamlehjem i Indre Arna. Thunestvedt fikk elektroarbeidet med begge disse prosjektene. Dette var viktig for den videre driften av firmaet. Tallet på ansatte steg nå til fem.

Frem til slutten av 1950-tallet var det vanlig for montørene å plugge og bore for hånd. Da det så kom håndboremaskiner på anleggsplassene, uttalte Magnus mens han trakk på skuldrene: «Det neste blir vel elektrisk hammer.» Han skulle bare visst!

Kommunereformen i 1964 ble viktig for Thunestvedt. Osterøy og Arna ble egne kommuner, og firmaet fikk autorisasjon i begge. Egne avdelinger i Arna og på Valestrand ble nå etablert.

Samarbeidet med de store aktørene innen boligbygging gikk greit. BOB bygget boliger i Åsane, Arna og på Voss. Ved slutten av 1960-årene var tallet på ansatte i bedriften kommet opp i 25. Ekspansjonen fortsatte i 1970- og 80-årene.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Rull til toppen

Vi bruker informasjonskapsler på våre nettsider for å levere gode tjenester og forbedre din brukeropplevelse. Les om personvern her.